Kiwi Choinka

K

iwi jest doskonałym źródłem witaminy C (kwasu askorbinowego), a także witaminy A, kwasu foliowego, witaminy E (alfa-tokoferolu) i witaminy K (filochinonu). Znajdziemy w nim również wiele minerałów, ogromną ilość potasu oraz wapnia, magnezu i fosforu. Oprócz wszystkich tych ważnych składników odżywczych kiwi zawiera również niezłą porcję błonnika.

Jak zrobić pyszny sok z kiwi?

Wszelkie zdrowotne właściwości kiwi możesz wzmocnić i zrobić sok, do którego dodasz inne zdrowe warzywa lub owoce. Jeśli chcesz bazować na danym produkcie, w tym przypadku na kiwi, pamiętaj, aby nie stłumić jego smaku innymi produktami.

Składniki:

3 owoce kiwi

1 jabłko

1 awokado.

Sposób wykonania:

Umyj wszystkie produkty. Obierz kiwi i awokado oraz pokrój na mniejsze części jabłko. Następnie wyciśnij sok w wyciskarce wolnoobrotowej. Do gotowego soku możesz wrzucić 2 listki mięty. Smacznego!